Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek budyniowo-jabłkowy
skórka pomarańczowa kandyzowana.
masło | 3/4 kostki |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
mąka tortowa | 1 szklanka z czubkiem |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
brandy | 1 kieliszek |
jabłka | 4 sztuki |
cukier | 1/4 szklanki |
białe wino | 2 łyżki |
sok z cytryny | 1 sztuka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
mleko | 0,5 litra |
budyń śmietankowy | 1 duży |
czekolada mleczna | 1 sztuka |
czekolada gorzka | 1 sztuka |
masło | 5 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: