Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bułka kakaowa z czarną porzeczką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
jajko
4 szt
cukier
1 szklanka
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
olej
2/3 szklanki
woda
1/3 szklanki
kakao
3 łyżeczki
porzeczki czarne
5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka kakaowa z czarną porzeczką

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.Kolejno dodać 2 szklanki mąki,2/3 szklanki oleju,półtora łyżeczki proszku do pieczenia,1/3 szklanki wody,3 łyżeczki kakao.Całość zmiksować i przelać do wysmarowanego masłem i posypanego prodiża.Następnie na ciasto nałożyć czarne porzeczki.Piec 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 08.05.2011 13:13
super wygląda
halina17 08.05.2011 13:12
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak