Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z pieczrkami
50 dag mięsa mielonego drobiowego lub mieszanego
1 bułka namoczona w odzie
1 jajo
2 cebule
15 dag pieczarek
pieprz
Kucharek do smaku
bułka tarta
olej
Wykonanie:
Pieczarki obieramy kroimy i przesmażamy z jedną cebulą pokrojoną w kostkę na oleju. Drugą cebule kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Mięso wykładamy do miski, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, przeciśniętą przez praskę, jajo, zeszkloną cebulę, pieprz i kucharek do smaku. Formujemy kotleciki, które w środku nadziewamy pieczarkami i cebulką.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Gdy wszystkie się usmażą , dodajemy do nich odrobinę wody i parujemy na małym ogniu pod przykryciem.