Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Budyń ryżowy na słodko

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
3 szkl
cukier
2 łyżki
ryż
1,5 szkl
mąka ziemniaczana
2 łyżki
rodzynki
1/4 szkl
jajko
1 szt
Cynamon mielony Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/8 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy na słodko

W średniej wielkości rondlu wymieszaj zimne mleko, cukier, przepłukany na sicie ryż, mąkę ziemniaczaną, rodzynki i bardzo dokładnie rozmącone jajko. Na średnim ogniu, cały czas mieszając od dna, doprowadź do wrzenia. Kiedy potrawa zacznie lekko gęstnieć, zdejmij z ognia, zamieszaj, zawiń w kocyk, odstaw na 20 min. Nakładaj na talerze, posyp mielonym cynamonem i sproszkowaną gałką muszkatołowa.ą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.01.2014 07:14
fajny przepis
halinka1011 21.04.2011 10:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak