Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

serca w winnej galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe
60 dkg
marchewki
2 szt
pietruszka
1 szt
por
kawałek
seler
kawałek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
kilka szt
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
20 ml
sól
Sklep Prymat
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: serca w winnej galarecie

Marchewkę pietruszkę i seler obieramy myjemy i kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka.Por myjemy i kroimy na krążki,warzywa zalewamy wodą dodajemy sól pieprz,ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy na niewielkim ogniu.Serca myjemy zdejmujemy błony i dodajemy do gotującego się wywaru a kiedy zmiękną wyciągamy je.Na półmisku rozkładamy serca a do wywaru dodajemy wino i żelatynę,mieszamy,odcedzamy i studzimy.Zalewamy serca i odstawiamy do lodówki.Podajemy skropione octem winnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.05.2011 07:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak