Przepis i sposób przygotowania na: Krewetkowy tapas z jajkiem
Włóż 2 jajka do gotującej się wody na 8 minut.
Przygotuj chrupiące spody z chleba pszennego. Każdą kromkę podziel na 4 równe części. W misce roztrzep 1 jajko. Rozgrzej oliwę na patelni. Kawałki chleba maczaj w jajku i smaż z dwóch stron na złocisty kolor. Po usmażeniu układaj na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Ugotowane jajka podziel na ćwiartki. Łososia podziel na 8 części. Sałatę porwij na małe kawałki.
5Rozgrzej oliwę z marynaty na patelni i smaż krewetki przez 2 minuty.
Na chrupiącym spodzie chlebowym układaj kolejno sałatę, jajko, majonez, łososia. W każdą krewetkę wbij wykałaczkę i dłuższym końcem nadziewaj na pozostałe składniki. Gotową przystawkę oprósz świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!