Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

saatka jarzynowa letnia z mięsem pieczonym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
3 sztuki
pietruszka
1 sztuka
seler
½ sztuki
mięso pieczone
50 dag
jabłko
1 sztuka
sałata
4 liście
czosnek
1 ząbek
sól
Sklep Prymat
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
olej
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: saatka jarzynowa letnia z mięsem pieczonym

Marchew, seler i pietruszkę ugotować. Warzywa rozdrobnić, jabłko pokroić w drobną kostkę. mięso pokroić na kawałki. obrać czosnek, przecisnąć go przez praskę i rozetrzeć z solą, rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej przegotowanej wody, wymieszać z olejem, doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem. Wymieszać sos z warzywami. Sałatkę ułożyć na umytych liściach sałaty można posypać na wierzchu zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 16.08.2012 07:58
interesujacy przepis
Gosia32
Gosia32 17.06.2011 11:55
super
anja3107 12.05.2011 02:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak