Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka kukurydzy

    1
  • ogórki świeże

    2
  • pomidory

    2
  • Pęczek rzodkiewek

  • kapusta pekińska

    1 średnia główka
  • jaja na twardo

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos: 1/2 l. śmietany, 1 mały majonez, 1 mała musztarda, 1/2 szkl. oleju, 2 posiekane ząbki czosnku, sół, pieprz, oregano, wegeta
Zmieszać składniki sosu, dodać przyprawy, odstawić na kilka godzin. Jajka obrać i pokroić w ósemki, kapustę poszatkować. Ogórki, pomidory i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z odsączoną kukurydzą i polać sosem, udekorować jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat