Orginalne Cevapcici

Orginalne Cevapcici

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszane mięso mielone (najlepiej wieprzowe, wołowe i baranie)

    50 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz

    do smaku
  • oliwa z oliwek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać. Cebulę drobniutko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso bardzo dokładnie wyrobić i odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Następnie z mięsa formować podłużne kiełbaski (można je także ponadziewać na drewniane patyczki). Każdą kiełbaskę posmarować z obu stron oliwą. Ułożyć najpierw na tacce aluminiowej i podpiekać 4-5 minut z każdej strony, następnie przełożyć na ruszt i piec dalsze 4-5 minut na złotobrązowy kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

10.04.2012 20:01
ciekawe

Iwona51

28.12.2010 11:04
super pomysł

kuklik

09.10.2010 18:06
bardzo ciekawe można podać

RenataZ-et

26.09.2010 12:09
Bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat