Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa rybna

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak
750 g
włoszczyzna
175 g
woda
2500 ml
śmietana
150 g
mąka przenna
25 g
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
0.1 g
Sklep Prymat
pietruszka zielona
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Rybę oczyścić,opłukać,zalać zimną wodą,dodać pokrajaną włoszczyznę oraz części jadalne pozostałe przy obróbce wstępnej ryby i wolno gotować przez ok.45minut.Otrzymany wywar przecedzić,podprawić zwiesiną z mąki i śmietany,zagotować.Doprawić do smaku przyprawami,a przed wydaniem posypać zieloną pietruszką.Podawać z pulpetami rybnymi,łazankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak