Fasola duszona z wieprzowiną i kiełbasą

Fasola duszona z wieprzowiną i kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
2 szklanki fasoli
25 dag wieprzowiny
10 dag kiełbasy np. zwyczajnej
1 cebula
1 czosnek- ząbek
1 szklanka przecieru pomidorowego

Wykonanie:
Fasolę, przebieramy , moczymy przez noc w zimnej wodzie, gotujemy na wolnym ogniu. Wieprzowinę oczyszczona i umytą kroimy w kostkę i rumienimy na oliwie. Dodajemy przecier, cebulę czosnek i kiełbasę w plasterkach. Dusimy jeszcze ok 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat