Gołąbki bez zawijania \"Wieluńskie\"

Gołąbki bez zawijania \"Wieluńskie\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
opakowanie mięsa mielonego z indyka
1/2 główki kapusty świeżej
1 duża cebula
1 szkl. suchego ryżu
1 szkl. kaszy mannej
2 całe jajka
1 i 1/2 litra wody
3 kostki bulionu drobiowego
pieprz
sól
kucharek
słoiczek przecieru pomidorowego

Wykonanie:
Kapustę i cebulę siekamy w kostkę, dodajemy do nich mięso mielone , ryz i kaszę oraz jaja. Przyprawiamy do smaku pieprzem , sola, Kucharkiem.Mieszamy wszystko i formujemy kotleciki. Podpiekamy na patelni,( tak jak kotlety mielone). Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wodą z kostkami bulionu, oraz dodajemy przecier ze słoiczka. Pieczemy ok 1 i 1/2 h w temp. 180 C.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elwal

05.08.2011 08:57
Robię podobne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat