Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki
50 dag
drożdży
5 dag
mleko
1,5 szklanki
jajko
2
łyżeczka cukru
cukier waniliowy
Sklep Prymat
rodzynki
Kawałki jabłek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże rozetrzeć z cukrem i połową mleka. Dodać 3 łyżeczki mąki, wymieszać i ostawić w ciepłe miejsce na 10 minut. resztę mąki połączyć z jajkami, wyrośniętym rozczynem, cukrem waniliowym i resztą letniego mleka. Dodać rodzynki. Odstawić ponownie na 15 minut. po tym czasie smażyć na złoto układając po środku kawałki jabłek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.04.2012 21:57
ale pyszne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak