Racuchy

Racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    50 dag
  • drożdży

    5 dag
  • mleka

    1,5 szklanki
  • jajka

    2
  • łyżeczka cukru

  • cukier waniliowy

  • rodzynki

  • Kawałki jabłek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem i połową mleka. Dodać 3 łyżeczki mąki, wymieszać i ostawić w ciepłe miejsce na 10 minut. resztę mąki połączyć z jajkami, wyrośniętym rozczynem, cukrem waniliowym i resztą letniego mleka. Dodać rodzynki. Odstawić ponownie na 15 minut. po tym czasie smażyć na złoto układając po środku kawałki jabłek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

02.04.2012 21:57
ale pyszne racuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat