zupa fasolowa po grecku

zupa fasolowa po grecku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 sztuka
  • seler naciowy

    1 pęczek
  • cebula

    2 sztuka
  • sok pomidorowy

    1,5 szklanki
  • oliwa

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • fasola Jaś

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole trzeba namoczyć przez 24 h. Gotujemy ją później i odlewamy pierwszą wodę. Dodajemy nową wodę, marchew i cebule pokrojone w plastry, selera posiekanego , sok pomidorowy i oliwę. Solimy i dodajemy pieprz. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela20

28.03.2011 11:12
musze wypróbowac :)

berys18

13.03.2011 11:21
smakowite

zuzanna6

07.10.2010 09:46
swietny przepis

bogumiła3

22.09.2010 14:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat