Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 15 dkg
cukier 1.5 łyżki
miód 3 łyżki
jabłka 3 szt
cytryny 0.5 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem

Ryż ugotować w wrzącej wodzie z dodatkiem soli na koniec dodać cukier i jeszcze chwilę podgrzewać. Jabłka pokrojone na 4części podsmażyć z sokiem z cytryny i miodem. na ugotowane jabłka układać ugotowany ryż. Polać żurawiną i podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 03.11.2011 17:32
świetna
KasiaK90 25.07.2011 15:53
pyszna
traktorek 27.04.2011 10:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak