Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka \"spaghetti\"
Oliwę wlałam do małego słoiczka, dodałam ocet i pół opakowania sosu sałatkowego Fit-up z prażonym słonecznikiem i soją. Zakręciłam słoiczek i potrząsałam nim kilka chwil aż zawartość się dobrze wymieszała. Odstawiłam na 10 min.
Sałatę pokroiłam w cienkie paski. Małą marchewkę surową i obraną oraz małego, ugotowanego, obranego ze skórki buraka pocięłam na paseczki przy pomocy specjalnej obieraczki - można to zrobić także po prostu krojąc warzywa w cienkie plastry a potem w słupki. W paski podobnej grubości pokroiłam ser Gouda i plasterki wędzonej, parzonej piersi kurczaka. Wszystkie pokrojone składniki przełożyłam do miski. Polałam sałatkę sosem i dorzuciłam jeszcze dużą garść listków natki pietruszki. Wymieszałam i wyłożyłam porcje na talerze. Pycha!