Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

TOSTY Z PASZTETEM

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe
30 dag.
marchewka
1 sztuka
cebula
1 sztuka
seler
1/2 sztuki
natka pietruszki
1/2 pęczka
pomidory z puszki
1/2 puszki
oliwa
4 łyżki
masło
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
tosty
wino białe wytrawne
50 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: TOSTY Z PASZTETEM

Na rozgrzany olej i połowie masła usmażyć do miękkości obraną i pokrojoną: cebulę, marchewkę i selera.
Wątróbki pokroić na kawałki, włożyć do warzyw na patelnie. Dodać posiekaną pietruszkę, dolać wino, smażyć, do czasu aż wino wyparuje.
Pomidory z puszki połączyć z 50 ml. wody, tak by powstało puree. Dodać do mięsa z warzywami, wszystko posolić i popieprzyć, dalej dusić a co pewien czas mieszać. Pod koniec dodać resztę masła. Wszystko zmiksować, tak by powstało prawie puree, przed podaniem przygrzać i smarować na ciepło tosty. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 03.03.2011 17:10
piszę się na taką kolację;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak