Sałatka z fasoli na czosnkowych grzankach

Sałatka z fasoli na czosnkowych grzankach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

  • ząbki czosnku

    2
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • fasola czerwona z puszki

    100 gram
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • fasola

    250 gram
  • chleb

    4 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Odsączamy fasolki, przekładamy do półmiska. Przygotowujemy lekki sos na bazie: oliwy z oliwek, posiekanego ząbka czosnku i natki pietruszki oraz soku z cytryny. Doprawiamy do smaku.
- Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek rumienimy na złoto chleb. Odsączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy czosnkiem i polewamy delikatnie oliwą. Nakładamy sałatkę z fasoli na chrupiący chleb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

20.11.2011 14:38
Smakowite :)

maryśka

21.09.2011 08:31
dobre

Rogalik

22.05.2011 22:26
smaczne

agnieszka189

21.04.2011 11:10
ja też

irenka

25.01.2011 18:09
muszę wypróbować

Aleksandra45

29.11.2010 09:35
pięknie wygląda

etka

24.09.2010 23:51
Jakie piękne zdjęcia i zarazem piękne danie!

iwona332

26.08.2010 00:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat