Ziemniaczi z kremem krewetkowym

Ziemniaczi z kremem krewetkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • kwaśna śmietana

    100 ml
  • krewetki z puszki

    10 dag
  • pieprz

  • sól

  • koperek

  • twaróg

    10 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszoruj, podziel na ćwiartki u ułóż na blasze. Piecz ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175 st. Tuż przed końcem pieczenia posyp je szczyptą soli. Cebulkę i gruby szczypior bardzo drobno posiekaj. Zrób krem: wymieszaj szczypior i cebulkę ze śmietaną, twarogiem i połową krewetek. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekanym cienkim szczypiorkiem. Upieczone ziemniaki posyp resztą krewetek i pieprzem. Udekoruj gałązkami koperku. Podaj z kremem krewetkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

parysek10

23.11.2011 23:00
Zrobiłam je na wystawny bankiet i goście byli w pełni ukontentowani.

parysek10

23.11.2011 23:00
Zrobiłam je na wystawny bankiet i goście byli w pełni ukontentowani.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat