Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Golonka w galarecie

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka
2 sztuki
łapki kurze
1 kg
marchewka
3 szt.
korzeń pietruszki
2 szt.
seler
1 szt.
por
1 szt.
ziele angielskie
6 szt.
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt.
Sklep Prymat
czosnek
4 ząbki
przyprawa do potraw
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w galarecie

Golonki i łapki namoczyć w zimnej wodzie na ok.1 godz.Oczyścić,włożyć do garnka,zalać zimną wodą,wstawić do gotowania.Zbierać powstałą szumowinę.Dodać oczyszczoną włoszczyznę,liść,ziele angielskie,dwa ząbki czosnku i trochę posolić.Kiedy mięso będzie już miękkie,wyjąć z garnka,a rosół przecedzić przez sito.Golonki obrać z kości,drobno pokroić.Wywar doprawić jarzynką,pieprzem,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kosteczkę dwie marchewki.Wrzucić pokrojone mięso i natkę pietruszki.Rozlać do miseczek,po wystygnięciu wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 13.02.2011 09:15
Ciekawy pomysł.Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak