Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czekoladowe paluszki z razowego chleba

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy
25 dag
jajko
3 szt
kakao
3 łyżki
cukier waniliowy
1 op.
Sklep Prymat
olej
3 łyżki
margaryna
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe paluszki z razowego chleba

Podsychający chleb razowy utrzeć, przetrzeć przez sito i wymieszać z 3 łyżkami kakao, cukrem waniliowym, 3 jajkami, 3 łyżkami oleju. Dobrze wymieszać. Uformować długie, cienkie wałki, które należy pokroić w paluszki długości około 10 cm. Paluszki układać na wysmarowanej margaryna blasze. Piec w temp. 180 stopni aż się zrumienią. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak