Makrelka kanapkowa

Makrelka kanapkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela

    1 średnia
  • jajek

    2-3 sztuki
  • groszku konserwowego

    1/2 puszki
  • posiekanej natki pietruszki

    1 łyżka
  • startego żółtego sera

    2-3 łyżki
  • majonezu

    3 łyżki
  • ogórki konserwowe

    2 średniej wielkości
  • cebulka

    1 mała
  • sól, pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę obrać z ości, rozdrobnić widelcem. Ugotowane jajka i żółty ser ścieramy na tartce. Ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dodajemy do makreli. Mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Aby pasta była ostrzejsza można dodać musztardę. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

09.12.2011 09:47
super pasta

katarzynka455

23.09.2010 13:37
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat