Boczek w marynacie chrzanowej

Boczek w marynacie chrzanowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    3 łyżki
  • utarty chrzan

    2 łyżki
  • mielony pieprz i sól

    po 0,5 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • piwo jasne

    0,5 litra
  • boczek

    1 z tłuszczykiem
  • ocet winny

    po 1 łyżce
  • sok z cytryny

    po 1 łyżce
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę dokładnie mieszając piwo, chrzan, cebulę oraz wszystkie dodatki i przyprawy. Boczek opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Ułożyć w misce warstwami i zalewać przygotowaną marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 12 godzin. Plastry boczku osączyć z marynaty, zwinąć w krążki, spiąć szpadkami do szaszłyków. Piec na rozgrzanym grillu obracając - czas pieczenia zależy od grubości plastrów. W trakcie smarować marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

20.03.2011 20:23
oo niezłe danie

pauluna

25.08.2010 19:41
to lubie ostro

marzencia2007

24.08.2010 10:57
nie lubie boczku

lucyna15

08.08.2010 15:22
smaczne

plocia

08.08.2010 13:49
pyszne z boczkiem

RenataZ-et

07.08.2010 11:18
Bardzo lubię boczek, a ta marynata na pewno jest pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat