Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wykwintna beza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jaj
4-5 sztuk
cukier
40 dag
suszone morele
10 dag
rodzynki
7 dag
wino
200 ml
mąka ziemniaczana
1 łyżka
cynamon
1 laska
Sklep Prymat
anyż
2 gwiazdki
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintna beza

Morele i rodzynki namoczyć w winie wraz ze wszystkimi przyprawami. Gotować je przez 5 minut na małym ogniu. Zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej i odrobiny wody. Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodając cukier. Nakładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i suszyć w piekarniku nagrzanym do 60- 70 stopni przez około 90 minut. Bezy podawać z ciepłym sosem morelowo- rodzynkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.01.2014 16:12
fajny deser
Katarzyna/kate1980 17.04.2012 22:33
super
ben-ka 28.10.2011 09:15
to normalnie jest rarytas!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak