Likier Malibu

Likier Malibu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    15 dag
  • mleko niesłodzone skondensowane

    1 puszka
  • mleko słodzone skondesnowane

    1 puszka
  • wódka

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki wsypać do 1,5l słoja, zalać wódką i odstawić na kilka dni (ok.5dni do tygodnia) żeby alkohol przeszedł kokosem;) Alkohol ma być szczelnie zamknięty żeby nie wywietrzał;) od czasu do czasu wstrząsnąć. Po kilku dniach wiórki odsączyć przez gazę. Oba rodzaje mleka w osobnym naczyniu połączyć ze sobą, po czym wymieszać z płynem alkoholowym.
Przechowywać w lodówce. Podawać schłodzone.
p.s. Odsączone wiórki nie wyrzucać! Można je wykorzystać do ciasta lub zrobić trufelki kokosowe.
Z podanej ilości składników wychodzi ponad litr kokosowego likieru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata61

19.01.2013 15:13
Lubię kokos i bardzo spodobał mi się twój pomysł :)

Agnieszka/picola

06.01.2012 22:48
dobre

Agnieszka/picola

06.01.2012 22:48
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat