Domowy Jogurt

Domowy Jogurt

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mleko zagotować i zestawić z ognia. Zdjąć kiedy pojawią się pierwsze bąbelki. Przestudzić, mleko musi być ciepłe, ale nie gorące. Sprawdzamy zanurzając palec, jeśli nie parzy to jest odpowiednia temp. Zdjąć kożuch. Dodać jogurt, wymieszać. Przelać do słoików, zakręcić, owinąć w ręcznik i odstawić w ciepłe miejsce ( pod kołdrę, na kaloryfer).
Zgęstnieje po kilku-kilkunastu godz. (ok.doby nawet czasem trzeba czekać). Gdy już zgęstnieje przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

24.10.2011 15:05
dobre jedzonko

Adamorek

24.10.2011 15:05
dobre jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat