Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja
4 szt
cebula
1 szt
natka pietruszki
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek
masło
1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

1. cebulę obrać posiekać zeszklić na patelni,
2. jaja ugotować na twardo,nie obrane jajka przecinamy wzdłuż delikatnie
3. jajka posiekać
4. pietruszkę nać posiekać
5. z cebuli,jaj, pietruszki, przyprawy zrobić nadzienie,
6. nadziewać skorupki
7. obtoczyć płaską część jajka (z nadzieniem) w bułce tartej, smażyć do zrumienienia bułki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.01.2013 08:42
uwielbiam je! ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak