Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zebra

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4
mąka
250 g
proszek do pieczenia
1 lyzeczka
cukier
1,5 szklanki
kakao
3 lyzki
woda
1 szklanka
olej
0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zebra

Biłaka oddzielamy od zoltek i ubijamy na sztywna piane. Nastepnie dodajemy cukier i zoltka i ubijamy dalej. Kolejno dodajemy make i proszek, olej i wode. do pierwszej dodajemy kakao.Na blaszce ukladamy ciasta za zmiane, raz jasen, raz ciemne,Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak