Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cappuccino na biszkopcie

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
1 szt.
śnieżka
2 szt.
mleko
400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
kawa rozpuszczalna
1 łyżeczka
cukier
2 łyżeczki
woda
1/2 szklanki
cappuccino
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino na biszkopcie

Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).
Mleko zagotować, rozpuścić w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Ostudzić. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną połączyć z ubitą masą cappuccino. Tężejącą wylać na biszkopt.
Ozdobić wedle gustu. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 31.01.2012 19:04
lubi? bardzo tylko z bit? ?mietan? zamiast ?nie?ki
Sarenka 20.03.2011 15:03
Uwielbiam ciasto piankowe cappucino.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak