Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kebabowa łopatka z kuskusem

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
600 g
papryka czerwona
300 g
kurki blanszowane
400 g
przyprawa kebab shoarma
2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cebula
1 szt
pieprz kolorowy
1/4 łyżeczki
bulion
500 ml
olej
do smażenia
kasza
1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Kebabowa łopatka z kuskusem

Łopatkę umyć, pokroić w paski.
Podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.02.2012 09:38
pysznie
SmacznaPyza 23.03.2011 15:25
pyszny obiad!
rosik93 11.02.2011 20:42
Jak apetycznie wygląda danie.
Nina7 02.02.2011 15:26
rewelacja
patusia 01.02.2011 23:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak