Zupa-krem brokułowa z marchewką i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1
  • marchewka z groszkiem

    1 puszka
  • ziemniaki

    3
  • kostka rosołowa

    1
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • serek topiony

    100 gram
  • kości schabowe

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dwóch litrach wody zagotowujemy kości, dodajemy kostkę rosołową, sól i przyprawę Kucharek. Pod koniec dodajemy brokuł podzielony na różyczki i ziemniaki pokrojone na kawałki średniej wielkości. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy odcedzoną z zalewy marchewkę z groszkiem. Kości wyjmujemy i obieramy z nich mięso, dodajemy do wywaru. Wszystko razem rozdrabniamy blenderem. Serek topiony rozpuszczamy w szklance wywaru z zupy i wlewamy do reszty zupy. Zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 30.10.2013 14:46
na pewno smaczna zupa
gosia1988 26.08.2013 08:17
no właśnie coś mi zdjęcie chyba nie wyszło bo telefonem robiłam
Kuchenka 25.08.2013 21:52
przepis ciekawy, ale na zdjęciu mało wyrazisty kolor
fotoviderek 25.08.2013 09:22
Smakowita zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat