Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z selerem naciowym i fasolką konserwową :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 2 sztuki
seler naciowy 3 łodygi
fasola biała z puszki 1 puszka
ziemniaki 4 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kapusta włoska 1 kawałek
mąka 2 łyzki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzka
sól i pieprz 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z selerem naciowym i fasolką konserwową :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na pałkach z kurczaka. Gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa z selerem naciowym i fasolką konserwową :) foto
2
Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru-gotujemy 10 minut.
Krok 2 - Zupa z selerem naciowym i fasolką konserwową :) foto
3
Marchew ścieramy na tarce, seler naciowy kroimy w plastry i wraz z kapustą dodajemy do reszty składników. Gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Zupa z selerem naciowym i fasolką konserwową :) foto
4
Kolejno dodajemy fasolkę biała konserwową -gotujmey 5 minut oraz dodajemy przyprawy do smaku: sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Krok 4 - Zupa z selerem naciowym i fasolką konserwową :) foto
5
Na samym końcu dodajemy śmietanę wymieszana z mąką. Zagotowujemy zupę i serwujemy. Smacznego :)
Krok 5 - Zupa z selerem naciowym i fasolką konserwową :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak