Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej po Generalsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 L
fasolka szparagowa 45 dag
kalafior 20 dag
makaron rurki 10 dag
szynka wieprzowa 10 dag
śmietana 18 proc 2/3 szkl
żółtko jajek 2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej po Generalsku

Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, dodać opłukany i rozdrobniony kalafior oraz makaron, ugotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w paseczki wędlinę i śmietanę. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak