Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody 1 1/2 szkl
włoszczyzna 20 dkg
mięso drobiowe 20 dkg
przecier pomidorowy 10 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
ryż 1 szkl
śmietana 12% 2 łyżki
sól do smaku
pieprz dosmaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Do wrzącej wody dajemy umyte mięso i obrane warzywa. Pogotować i wsypać ryż, gotować do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Na koniec rozrabiamy przecier ze śmietaną i wlewamy do gotowej zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.03.2013 20:57
Dobra taka zupa jest.
sylwiusia055 11.03.2013 11:09
dobra zupka taka
Henryka2 10.03.2013 18:11
Bardzo lakoniczny opis wykonania, kto nie ma pojęcia, nie ugotuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak