Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa wg Gosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 1 mniejsze
marchewka 1
pietruszka 1 mała
por 2 małe liście
ogórki kiszone 5-6 sztuk
woda 1,5 litra
kwas z ogórków 1 szklanka
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa wg Gosi

Kość schabu wkładamy do garnka, zlewamy wodą i gotujemy do miękkości (gdy zacznie się gotować wsypujemy sól i przyprawę uniwersalną do smaku). Kość wyciągamy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, a por drobno siekamy. Warzywa wrzucamy do wywaru i gotujemy ok. 15 minut.
Po tym czasie dodajemy potarte na tarce ogórki kiszone i wlewamy kwas ogórkowy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby doprawiamy solą i przyprawą Kucharek. Zupę rozlewamy do miseczek lub kubków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 01.11.2015 20:58
Pyszna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak