Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem z pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
bulion warzywny 1 litr
cebula 1
śmietana 1 łyżka
mąka 1 czubata łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem z pieczarek

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i smażyć przez kilka minut.
Krok 1 - Zupa - krem z pieczarek foto
2
Pieczarki przełożyć do gorącego bulionu i zagotować. Dodać natkę pietruszki. Mąkę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do zupy. Zupę zmiksować blenderem.
Krok 2 - Zupa - krem z pieczarek foto
3
Dodać śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku.
Krok 3 - Zupa - krem z pieczarek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.10.2013 09:13
Pyszna zupka
fotoviderek 02.07.2013 12:23
Lubię taką zupę-krem :)
Katarzyna/kate1980 25.07.2012 22:43
świetny przepis
Pani Domu 21.07.2012 19:37
świetny pomysł na zupę
Justyna23
Justyna23 21.07.2012 17:41
pyszna :)
gosia47-47 21.07.2012 17:11
Mniemaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak