Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z groszkiem i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda pół główki
groszek żółty 10 dag
koperek
ziemniaki pół kg
kostka drobiowa 2 szt
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
marchewka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z groszkiem i koperkiem

Kapustę najpierw poszatkować umyć ,sparzyć .Ziemniaki pokroić w kostkę. Z groszku poodcinać końcówki i umyć , marchew obrać.Najpierw zagotować wodę wrzucić kostki i marchewki- jedną można zetrzeć na tartce , potem wrzucamy kapustę,groszek a na koniec ziemniaki,całość doprawić i gotować na małym ogniu. Na koniec dodać tylko koperek i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 10.10.2013 08:42
napewno pyszna zupka
Róża1 20.08.2013 22:41
letnia , lekka zupka , a do tego bardzo smaczna:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak