Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    750 ml
  • sól

    1 szczypta
  • śmietana

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • makaron świderki

    1 szklanka
  • pokrojona kiełbasa swojska

  • zupa grzybowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowałam makaron według instrukcji na opakowaniu,odcedziłam.Zupę w proszku wsypałam do rondelka i zalałam 750 ml wody .Gotowałam około 6 minut na małym ogniu często mieszając. W osobnym garnku zagotowałam wodę z kostkami rosołowym oraz kawałkami kiełbasy swojskiej.Wlałam do niej wywar zupy w proszku.Wymieszałam. Dodałam śmietanę wiejską do zabielenia, wsypałam gotowy makaron.Jeszcze raz podgrzałam. Podawałam od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 28.09.2012 10:25
na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat