Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 750 ml
sól 1 szczypta
śmietana 3 łyżki
kostka rosołowa 2 sztuki
makaron świderki 1 szklanka
pokrojona kiełbasa swojska
zupa grzybowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Ugotowałam makaron według instrukcji na opakowaniu,odcedziłam.Zupę w proszku wsypałam do rondelka i zalałam 750 ml wody .Gotowałam około 6 minut na małym ogniu często mieszając. W osobnym garnku zagotowałam wodę z kostkami rosołowym oraz kawałkami kiełbasy swojskiej.Wlałam do niej wywar zupy w proszku.Wymieszałam. Dodałam śmietanę wiejską do zabielenia, wsypałam gotowy makaron.Jeszcze raz podgrzałam. Podawałam od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.09.2012 10:25
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak