Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

burak czerwony 1 szt
ziemniak 1 szt
jabłko 1 szt
sól szczypta
woda do gotowania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Ziemniaka oraz buraka myjemy pod bieżąco zimna wodą, obieramy, płuczemy i kroimy kosteczkę (buraczka możemy zetrzeć na tarce do jarzyn), jabłko myjemy obieramy i również kroimy w kostkę, ziemniaka i buraka pokrojonego przekładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa są miękkie dodajemy jabłko i gotujemy jeszcze przez około 5 - 7 minut, następnie całość przekładamy do malaksera i rozdrabniamy na jednolity krem. Podajemy po i ostygnięciu do odpowiedniej temperatury

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak