Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
1 kg -
sól prowansalska
1 szczypta -
Pieprz biały mielony Prymat
1 szczypta -
Dip Party Meksykański
1 szt -
keczup pikantny
-
wino czerwone wytrawne
150 ml -
łosoś
8 szt -
ser gouda
8 szt
Przepis i sposób przygotowania Zrazy ze schabu z winem wytrawnym
Kroki postępowania
2. Doprawiamy solą i pieprzem i odrobiną czosnku z młynka.
Dolewamy wody aby zakryło mięso i dusimy , robi nam się sos dolewamy wina i dusimy , aż nam się wygotuje połowę wtedy nasz sos jest już idealny :)
Porównałam jednak schab z karkówką i wole robić z karkówki myślę ze mięso jest bardziej soczyste . Chciałam się przekonać i się przekonałam jak smakuje w takim wydaniu .
Komentarze (9)