Zrazy ze schabu z winem wytrawnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • sól prowansalska

    1 szczypta
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • Dip Party Meksykański

    1 szt
  • keczup pikantny

  • wino czerwone wytrawne

    150 ml
  • łosoś

    8 szt
  • ser gouda

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
1. Schab kroimy w plastry myjemy osuszamy.

2. Doprawiamy solą i pieprzem i odrobiną czosnku z młynka.
Krok 2 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
Na każdy plaster schabu ( lekko rozbitego ) kładziemy plaster surowej łososiowej .
Krok 3 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
Na łososiową kładziemy plaster sera.
Krok 4 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
Rozrabiamy sos Party Dip Meksykański i łyżeczką nakładamy na ser.
Krok 5 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
Zwijamy zraziki i wykałaczkami spinamy.
Krok 6 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron.
Krok 7 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
Przekładamy do garnuszka i zalewamy sosikiem jaki nam się wytworzył z pieczenia .

Dolewamy wody aby zakryło mięso i dusimy , robi nam się sos dolewamy wina i dusimy , aż nam się wygotuje połowę wtedy nasz sos jest już idealny :)
Krok 8 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
Przepyszne zrazy ze schabu wieprzowego . Pewnie ktoś powie " nie szkoda ci schabu na zrazy " Odpowiem tak, kupiłam w promocji po 12 zł więc nie szkoda :)

Porównałam jednak schab z karkówką i wole robić z karkówki myślę ze mięso jest bardziej soczyste . Chciałam się przekonać i się przekonałam jak smakuje w takim wydaniu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 23.10.2013 12:51
bardzo pyszny obiadek :)
agnieszka214 19.10.2013 15:36
pysznie wygladaja
Agata/MANTIS-KITCHEN 01.10.2013 15:31
Winko w daniu to mi się podoba od razu widać ze smak będzie bardzo apetyczny.
nutellla 28.09.2013 12:20
ciekawe roladki :>
joanna30 27.09.2013 17:04
Pyszne roladki :)
cukiereczek 27.09.2013 16:35
wyglądają bardzo apetycznie
czekoladka_m 27.09.2013 16:35
Ale pyszne! lubię mięso z dodatkiem wina;)
mysza75 27.09.2013 15:37
Pysznie wygląda, fajnie zrobione .
mufinka79 27.09.2013 14:52
bardzo apetyczne roladki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat