Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
1 kg -
sól prowansalska
1 szczypta -
Pieprz biały mielony Prymat
1 szczypta -
Dip Party Meksykański
1 szt -
keczup pikantny
-
wino czerwone wytrawne
150 ml -
łosoś
8 szt -
ser gouda
8 szt
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
2. Doprawiamy solą i pieprzem i odrobiną czosnku z młynka.
Dolewamy wody aby zakryło mięso i dusimy , robi nam się sos dolewamy wina i dusimy , aż nam się wygotuje połowę wtedy nasz sos jest już idealny :)
Porównałam jednak schab z karkówką i wole robić z karkówki myślę ze mięso jest bardziej soczyste . Chciałam się przekonać i się przekonałam jak smakuje w takim wydaniu .
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się