Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żołądki wieprzowe po zamojsku

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wieprzowe
70 dag
marchew
1 szt
pietruszka
1 szt
seler
1/2 szt
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 szt
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
kostka rosołowa
2 szt
masło
1 łyżka
mąka krupczatka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki wieprzowe po zamojsku

Kroki postępowania

1
Żołądki wieprzowe zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Odcedzamy i płuczemy. Powtarzamy tak 2-3 razy.
Kiedy zniknie charakterystyczny zapach zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy do miękkości,
Krok 1 - Żołądki wieprzowe po zamojsku foto
2
Obrane warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do garnka kiedy flaki wieprzowe będą prawie miękkie i gotujemy aż będą miękkie.
Krok 2 - Żołądki wieprzowe po zamojsku foto
3
Kiedy wszystko będzie miękkie przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki. Powstałą zasmażką zagęszczamy flaki.
W następnej kolejności dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Krok 3 - Żołądki wieprzowe po zamojsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 14.04.2017 08:58
bardzo smaczne
mysza75 13.04.2017 10:42
bardzo lubię żoładki
mirosława4 13.04.2017 10:40
bardziej to "chyba" flaki niż żołądki :)
w mojej kuchni 13.04.2017 09:53
lubię żołądki drobiowe do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak