złotobrązowe kawałki ziemniaczków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki małe

    1 kg
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obrane ziemniaki kroję na cwiartki i zaokrąglam wszystkie krawędzie. gotuję w osolonej wodzie, aż na wpół będą miękkie. Odlewam ziemniaki i kładę na rozgrzany olej. Smażę na złotobrązowy kolor, odwracam kilka razy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 27.12.2016 11:55
bardzo dobre
sznycel 21.08.2012 19:41
lubię z jajkiem sadzonym i kwaśnym mlekiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat