Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z masłem czosnkowo-pikantnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Masło czosnkowo-pikantne

masło 50 g
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Ziemniaki

ziemniaki 500 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z masłem czosnkowo-pikantnym

Ziemniaki gotujemy. Masło dokładnie rozcieramy, musi być miękkie. Do masła dodajemy przyprawy - przetarty przez praskę czosnek, natkę pietruszki, paprykę, pieprz, majeranek. Dokładnie mieszamy. Ugotowane ziemniaki mieszamy z przygotowanym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak