Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa śląska 40 dkg
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki pieczone

Ziemniaki, marchew i cebulę obrać i razem z natką umyć. Ziemniaki i marchew pokroić w plastry, cebulę w pióra a kiełbaskę w kostkę. Garnek wysmarowac oliwą, ułożyć w nim warzywa i kiełbasę, posypać solą i pieprzem. Delikatnie skropić resztą oliwy. Przykryć i upiec na wolnym ogniu. Przed podaniem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak