Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone ślimaczki z pesto

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
pesto ja użyłam z rukoli
orzeszki pistacjowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone ślimaczki z pesto

Ciasto francuskie posmarować pesto, zwinąć w rulon , pokroić na cienkie plasterki ok 7 mm
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, posmarować rozmąconym jajkiem, posypać tłuczonymi orzeszkami pistacjowymi. Piec ok 15 min w temp 200 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.01.2014 16:43
ale fajne :)
aniagdz 14.01.2014 08:18
wyglądają bardzo fajnie:)
paulina2157 14.01.2014 05:39
ciekawa odmiana dla słodkich ślimaczków
Olga_SK 13.01.2014 21:25
Proste, a jakie efektowne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak