Zielona sałatka z mozzarellą szynką i migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    6-8 liści
  • mozzarella w kulce

    100-125 g
  • szynka konserwowa

    150-200 g
  • szczypiorek

  • płatki migdałowe

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty płuczemy i osuszamy, szarpiemy na mniejsze kawałeczki, układamy na półmisku. Ser mozzarellę kroimy w kosteczkę, układamy między liście sałaty.
Szynkę konserwową kroimy na paski i zwijamy w ruloniki, układamy między sałatę i mozzarellę.
Szczypiorek siekamy, oprószamy nim sałatkę. Tuz przed podaniem całość posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 27.05.2015 23:13
fajna sałatka
gosia56 27.05.2015 21:36
Lubię teraz takie proste szybkie co nieco ;)
Czyki 27.05.2015 19:05
Samo zdrowie na talerzu:)
Bernadeta1 27.05.2015 17:42
prosta a na pewno smaczna
Wafelek2601 27.05.2015 17:21
Pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat