Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka z mozzarellą szynką i migdałami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata masłowa 6-8 liści
mozzarella w kulce 100-125 g
szynka konserwowa 150-200 g
szczypiorek
płatki migdałowe 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka z mozzarellą szynką i migdałami

Liście sałaty płuczemy i osuszamy, szarpiemy na mniejsze kawałeczki, układamy na półmisku. Ser mozzarellę kroimy w kosteczkę, układamy między liście sałaty.
Szynkę konserwową kroimy na paski i zwijamy w ruloniki, układamy między sałatę i mozzarellę.
Szczypiorek siekamy, oprószamy nim sałatkę. Tuz przed podaniem całość posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 27.05.2015 23:13
fajna sałatka
gosia56 27.05.2015 21:36
Lubię teraz takie proste szybkie co nieco ;)
Czyki 27.05.2015 19:05
Samo zdrowie na talerzu:)
Bernadeta1 27.05.2015 17:42
prosta a na pewno smaczna
Wafelek2601 27.05.2015 17:21
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak