Zielona pasta twarogowa z ogórkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczna pasta kanapkowa z twarogu i zmiksowanych liści jarmużu oraz młodej botwinki, z dodatkiem drobno pokrojonych ogórków.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • ser biały

    250 gramów
  • jarmuż

    1 garść
  • botwina liście

    1 garść
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • ogórki gruntowe

    3 sztuki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    2 szczypty
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż oraz listki botwinki wypłukać, z jarmużu oderwać stwardniałe łodygi. Wrzucić do rozdrabniacza i rozdrobnić na jednolitą masę. Dodać biały ser i rozdrabniać, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Przełożyć pastę do miski, dodać jogurt naturalny oraz ogórki pokrojone w drobną kosteczkę. Wymieszać. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat