Zebra z coca-colą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • mąka pszenna

    2,5 szkl
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • cukier

    1 szkl
  • napój typu cola

    1 szkl
  • jajko

    5 szt
  • cukier waniliowy

    1 op
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę stopić, przestudzić. Jajka utrzeć z cukrami, dodawać na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem, colę i margarynę. Ciasto podzielić na 2 części, do 1 dodać kakao do 2-mąkę. Na tortownicę o średnicy 24cm małymi porcjami wylewać na przemian oba ciasta. Piec ok. godz. w temp. 160st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 25.06.2013 12:52
taką lubię
Iwusia 06.05.2013 23:27
kiedyś też robiłam na coca coli i pięknie wyrosła
Monika-twin 06.07.2012 11:17
ale ciekawy przepis
dwa pokoje z kuchnią 21.06.2012 20:41
muszę kiedyś spróbować zrobić ciasto z colą, już kilka przepisów takich widziałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat