Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
cukier waniliowy 1 torebka
olej 1 szklanka
jajko 5 sztuka
woda 1 szklanka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Ubijamy białka na pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wrzucamy po 1 żółtku. Dodajemy na przemian po trochu olej i wodę a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Tortownicę (26 cm) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na środek tortownicy wylewamy po 1 łyżce ciasta białego,a na nie ciasto ciemne (tworzy się kółko) i tak na przemian, aż do wykończenia mas.
Piec w 180 stopniach 50-55 minut ( najlepiej sprawdzić suchość patyczkiem). Ciasto po ostudzenia, można polać czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 13.04.2014 18:25
piękne pasy u tej zebry
Małgorzata9 06.03.2014 22:26
idealne pasy na zebrze
gosiag 06.03.2014 18:56
pieknie wyrosła
dwa pokoje z kuchnią 06.03.2014 18:23
zebra doskonała
Ania84 06.03.2014 17:33
piękne pasy wyszły :)
Lidzia 06.03.2014 16:30
Po prostu pyszna.
patryska76 06.03.2014 16:12
Moje ulubiona zebra... ;-)
everay 06.03.2014 16:00
ślicznie wyszło:)
Smaczna_B 06.03.2014 15:57
wspaniale wyszła
natalia.doradca 06.03.2014 15:45
Pyszności poproszę do kawusi :)
Ola1984 06.03.2014 15:41
Piękna zebra wyszła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak