Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z serem
Marchew pietruszkę seler obieramy myjemy i dodajemy razem z porem do mięsa.
Zalewamy wodą tyle żeby przykryć wszystkie składniki doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.
Ja użyłam szybkowaru więc zajęło mi to dosłownie chwilę.
Po ugotowaniu mięso chwilę studzimy.
Ser kroimy w dość grube paski .
Teraz najtrudniejsza czynność czyli wyjęciu kości z mięsa nie robiąc dziury .
Gdy tą czynność mamy już zrobioną to na miejsce kości wkładamy ser.
Tak przygotowane mięso doprawiamy i odkładamy na 15 min do lodówki. Następnie obtaczamy w jajku i tartej bułce najlepiej 2razy (chodzi o to aby ser podczas pieczenia nie wypłyną).
Smażymy na patelni z dwóch stron na złoto brązowy kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO.